over Martijn

eindexamenposter

 

Martijn Klaver (1970) is van jongs af aan wild enthousiast met muziek bezig, en sinds zijn afstuderen (1998) van het Hilversums Conservatorium is hij professioneel drummer. Hij voelt zich thuis in allerlei muziekstijlen:

  •  met cabaretier Hans Liberg heeft hij de theatershow TaTaTaTa ruim 500 keer gespeeld, in binnen- en buitenland en voor TV
  • gespeeld in de afscheidstournee van gitaarpionier Eddy Christiani
  • muziektheater gemaakt met Plezant
  • kindervoorstellingen bedacht en gespeeld met Pats BoemTe Zotte ZeehondeDe Band Krijgt Kinderen en de Sinterklaasvoorstelling Recht Zo Die Gaat (ook voor TV) met oa. Aart Staartjes, Hetty Heijting en Dewi
  • Martijn heeft met de bluesgroep John F Klaver Band in Memphis (USA) gespeeld en daar de halve finale van The International Blues Challenge bereikt.

De CD van de John F Klaver Band Coming Back For More heeft de prijs Blues Album 2011 gewonnen. Ander studiowerk van Martijn is onder andere te horen op CD’s van Plezant, Dennis Kivit en Jaap Dekker. Als freelancer heeft hij al heel wat soorten en maten podia gezien. Martijn speelt nu onder andere met Jan Rooymans (in de interactieve acts Roept U Jan Maar en Trio Roept U Maar) en met pianist Mr. Boogie Woogie. En hoe verschillend al deze muzikale situaties ook zijn, Martijn voelt zich overal thuis en speelt altijd met 100% swing en bezieling. Naast dit podium- en studiowerk heeft Martijn ook ervaring als slagwerkdocent bij Muziekschool C., als bestuurslid en muzikaal programmeur bij Stichting Meer Jazz, en als leider van de Clever Sessions bij C. café Hoofddorp.

               Martijn_2Martijn_3                             Martijn_4Martijn_5